IRC, Internet Relay Chat cfare eshte?

Internet Relay Chat (IRC) (shqip: Komunikim/Bisedë e Bazuar në Internet apo shkurt Biseda IRC) është shërbim i internetit që përdoruesve të saj ju mundëson komunikimin drejtperdrejt (live). Ky komunikim bëhet zakonisht me tekstet e shkruara, ku duhet theksuar se në kohët e fundit u zgjerua edhe në komunikimin me ton (audio) dhe virtual (video). IRC-ja u krijua nga Jarko Oikaren në gusht 1988. Gjatë dekadës së fundit përdorimi i IRC ka rënë : që nga viti 2003 ka humbur 60% të përdoruesve (nga 1 milion në 400,000 në 2014) dhe gjysmat…

Komento dicka rreth kesaj teme

Lexo Postimin