Cfare eshte Chat Rooms ose ne shqip Dhoma Chati?

Termi chat room, ose chatroom, është përdorur kryesisht për të përshkruar çdo formë të konferencave sinkron, ndonjëherë edhe konferenca asinkrone.

Termi në këtë mënyrë mund të nënkuptojë çdo teknologji që varion nga biseda në internet në kohë reale dhe ndërveprimi në internet me të huajt (p.sh., forume në internet) në mjedise shoqërore grafike plotësisht impresive.

Përdorimi primar i dhomës së bisedave është të ndani informacione nëpërmjet tekstit me një grup përdoruesish të tjerë.

Në përgjithësi, aftësia për të biseduar me njerëz të shumtë në të njëjtën bisedë dallon dhomat e bisedave nga programet e mesazheve të menjëhershme, të cilat zakonisht janë të dizajnuara për komunikim një-në-një.

Përdoruesit në një sallë të caktuar chatesh zakonisht janë të lidhur nëpërmjet një interneti të përbashkët ose një lidhjeje tjetër të ngjashme, dhe dhomat e bisedave ekzistojnë për një gamë të gjerë temash.

Teknologjia e re ka mundësuar përdorimin e ndarjes së skedarëve dhe kamerave për t’u përfshirë në disa programe.

Kjo do të konsiderohet një dhomë chati.
Burimi: WikiPedia

Komento dicka rreth kesaj teme

Related posts