Krahasime dhe karakteristikat e klasifikimeve ndermjet vBulletin vs Xenforo vs IPB

vBulletin vs XenForo vs IPB

 

Një betejë e madhe midis vBulletin vs XenForo vs IPB

Duke parë betejën e përgjithshme të vBulletin vs XenForo vs IPB, është e rëndësishme për të krahasuar të tre të plotë.
Ata që shqyrtojnë secilën prej këtyre tri zgjedhjeve për forumin e tyre, duhet të adresojnë nevojat specifike dhe dëshirat e projektit në fjalë.
Ndërsa një mund të jetë më mirë për shumicën, një zgjedhje tjetër mund të adresojë më mirë nevojat tuaja specifike të projektit.

Karakteristikat e vBulletin

VBulletin është i njohur nga shumë dhe përdoret gjerësisht. Vjen me shumë karakteristika që adresojnë nevojat tuaja për një forum të fuqishëm që është në gjendje të ofrojë funksionalitet social, i cili i angazhon konsumatorët siç duhet. Këtu ka një listë të karakteristikave më të rëndësishme.

 • Bashkëveprimi në kohë reale
 • Integrimi në Facebook
 • Gjenerim i zgjeruar i përmbajtjes
 • Qartësi video dhe ikona
 • Ndërtim në SEO
 • Rregullim i lehtë (rreth 15 minuta)
 • Mjete lehtësuese të redaktimit
 • Templates të përshtatura
 • Siguri e fortë
 • Mbështetje e nivelit të lartë
 • API Zgjerime
 • Shtesa të fuqishme të paguara
 • Versioni celular i disponueshëm
 • Dhe më shumë!

vBulletin është më i vjetri dhe më i popullarizuari nga të tre, me një komunitet masiv dhe shtesa të pafundme, tema dhe shtojca në dispozicion.

Karakteristikat e XenForo

XenForo përshtatet me betejën e vBulletin vs XenForo vs IPB. Është një konkurrent i lartë dhe ofron shumë karakteristika të mira për përvojën më të mirë të mundshme të komunitetit. Disa nga karakteristikat kryesore përfshijnë:

 • Angazhim social përmes fitimit të trofeve
 • Një “like” sistem
 • Email lajmërime
 • Ndërtim në SEO
 • Përdorimi i HTML-së semantike dhe mikrodatat e ngulitura
 • Human-Readable URLs
 • Redaktimi i thjeshtë i ngjyrave
 • Mundësi për të redaktuar HTML dhe CSS
 • Rrjedha e aktivitetit të fundit
 • Add-ons pa fund
 • Dhe më shumë!

Edhe nëse preferoni të shkruani shtesat tuaja ose/dhe nëse preferoni të përshtatni kodin e forumit tuaj, XenForo ju lejon të kujdeseni për çdo përshtatje që doni. Ndërsa XenForo është një softuer mjaft i ri, ai po e fiton shpejt popullaritetin.

Karakteristikat e IPB

IPB mund të jetë më pak i njohur nga vBulletin dhe XenForo. Megjithatë, ky sistem siguron ende shumë karakteristika, duke përfshirë:

 • Forume dhe nënforume të pakufizuara
 • Fjalëkalim-mbrojtjës të forumeve
 • Zvarrit dhe zbrit urdhërimin e forumeve në AdminCP
 • Temat e mbështetura, Sondazhet dhe Vlerësimi i Temave
 • Formatim HTML ose Rich post
 • Bashkangjitje automatike për videot
 • Aftësia Multiquote
 • Mbështetje super moderator
 • Mbështetje Tag cloud
 • Hyrje Anonime
 • Follow feature
 • Importim RSS feeds
 • Visual skin editor
 • Mundësi personalizimi
 • Dhe më shumë!

Ky sistem i fuqishëm siguron shumë karakteristika të mëdha për ata që kërkojnë të fillojnë një forum. IPB është plot me karakteristika të mëdha dhe me siguri i përket diskutimit.

 

Cmimi

Çmimi i të tre është i ngjashëm. Sidoqoftë, IPB dhe XenForo mund të duken më pak të shtrenjta në fillim. Të dy vijnë me një tarifë më të lirë të licensimit, por për të marrë të njëjtën fuqi si vBulletin, do t’ju duhet të blini shtesa. Në përgjithësi, çmimi i të treve është pothuajse i njëjtë.

Fituesi i përgjithshëm dhe Rekomandimet

Kur bëhet fjala për një forum, shumica do të zgjedhe vBulletin për shkak të komunitetit të gjerë të përdoruesve të gatshëm për të ndihmuar mbështetjen tuaj. Është e lehtë të gjesh artikuj, udhëzime dhe video për veçoritë e vBulletin-it. XenForo dhe IPB nuk kanë të njëjtin komunitet të madh për të mbështetur softuerin, por të dyja ofrojnë mbështetjen e tyre.

Shumë nga përdoruesit e IPB-së betohen se është më e mira. Për përdoruesit e avancuar funksionimi dhe ambientimi do jetë më i lehte sesa nga vBulletin apo XenForo

XenForo ka humbur disi, sepse nuk është zhvilluar në të njëjtin nivel si IPB ose vBulletin. Vetëm duke kërkuar në veçoritë, vBulletin përshtatet më mirë për fillestaret, ndërsa XenForo përpiqet të synojë të gjithë përdoruesit dhe IPB është zgjidhja më e mirë për përdoruesin e avancuar.

Zgjedhja e forumit të duhur me siguri nuk është e lehtë dhe secili ka përparësitë e tyre. Në përgjithësi, IPB është zgjidhja më e mirë për shumicën, por vBulletin vjen një sekondë më afër. XenForo thjesht nuk ka të njëjtën mbështetje dhe nuk është plotësisht i përditësuar me dy të tjerët, por është ende një sistem i madh.

 

Komento dicka rreth kesaj teme