Perse mbi Akropoli nuk fluturojne zogj ?

Përse mbi Akropoli nuk fluturojnë zogj ?

Ja se si shpjegohet ky fenomen

Fjala Akropoli (Akro + Poli) vjen nga kombinimi i fjalëve Anë dhe Qytet dhe me plotkuptimin e fjalës do të thotë ana e qytetit (ose AnëQyteti)
Për qëllime mbrojtëse, krye udhëheqësit zgjidhnin një vend të ngritur lart, shpesh një kodër me gremina të pjerrëta.
Në shumë vende të botës, këto fortifikime të hershme u bënë thelbi i qyteteve të mëdha, duke u shtrirë në një tokë të sheshtë rreth Akropolit.
Shembuj janë qytetet e Athinës dhe Romës.

Akropoli, edhe pse i lidhur kryesisht me qytetet greke si Athina, Argos, Thivës së lashtë dhe Korintit të lashtë, mund të përdoret në përgjithësi për të gjitha vendbanimet e fortifikuara në kodra, duke përfshirë Romën, Jerusalemin, në Bratislavë Celtic dhe shumë qytete në Azinë e Vogël.
Akropoli më i famshëm është Akropoli i Athinës, ku mbizotëron monumenti i Partenonit.

Është e njohur se mbi Akropolin, Shkëmbi i Shenjtë i Partenonit të lashtë, këtu e mijëra vjetë nuk fluturojnë zogj dhe as aeroplanë, për shkak të nje fushe të fortë gjeomagnetike që parandalon çdo veprim sipër hapësirës së saj.
Thuhet se Partenoni është ndërtuar në udhëkryq të flukseve të mëdha të rrymave energjetike tokësore, me rezultat të funksionojë si një pikë nisjeje e këtyre veprimeve në hapësirë.

Disa studiues pohojnë gjithashtu, se kjo strukturë ka veti interesante elektrike si një kondensator i madh, por dhe si një antenë.
Kjo do të shpjegonte devijime të çuditshme në instrumentet matëse rreth Partenonit (e njëjta gjë vlen edhe për piramidën e madhe në Egjipt).
Thuhet se rreth vijave energjike (lay) që kalojnë nga Partenoni, bashkohen jo vetëm me të gjitha monumentet e tjera të rëndësishme të lashta por dhe me Stonehedge, Piramida e Madhe e Gizës dhe tempullit të Solomonit (Xhamia e Omar sot).
Partenoni dhe si nje qendër energjetike konsiderohet veçanërisht e rëndësishme në një shkallë globale.

Ky artikull është një prodhim origjinal – Burimi: ChatoShqip.com

Komento dicka rreth kesaj teme

Related posts